Billy and the kids

Isende kalde vintre, tilsynelatende endeløse skoger med ulv og bjørn, og tynt befolket landsbygd – Ikke det du vanligvis ville forbinde med rock’n’roll. Likevel, dette er miljøet som Stefan Billy Nilsson ble født inn i. Livet var tøft fra dag én i den lille svenske bygden Lillhärdal, bare 13 mil fra den norske grensen. Som nest eldst av elleve søsken fikk Stefan tidlig lære å klare seg selv. Musikken ligger imidlertid i genene hans, da alle slektningene på farssiden har musikalske evner.

For Stefan har det alltid vært rock’n’roll og rockabilly som gjelder. Stefan forklarer at fra han var 5 år ble han besatt av musikken fra 50-tallet. Musikken til Elvis Presley traff Stefan som et slag i magen, og fra den dagen var det tilsynelatende ingen vei tilbake. Det fantes ikke platebutikker i hjembyen på 70- og det tidlige 80-tallet. Stefans mor kjøpte i stedet vinylplater på postordre. Stefan begynte som 11-åring å lære seg å spille gitar ved å lytte til LP-plater og nøye studere hvordan Chuck Berry og Eddie Cochran holdt gitaren på plateomslaget. Trangen til å spille gitar og synge ble sterkere og sterkere. Da Stefan nådde tenårene var det alt han ønsket å gjøre.

Stefans musikklærer på barneskolen kastet ham ut av klasserommet fordi hun syntes han var bråkete, og gav Stefan klar beskjed om at han aldri ville bli en musiker. Lærerens utbrudd tok ikke motet fra Stefan, og han fortsatte å blomstre som musiker gjennom ungdomstiden. Han utviklet sin egen unike sangstil og er selvlært på både kontrabass, trommer og munnspill i tillegg til gitar.

I 2007 ble Stefan tildelt Kjell Henning-stipendet fra bilklubben Pharaohs i Lycksele, Sverige. Stipendet utdeles årlig for å fremme utviklingen av unge musikere i sjangrene rock’n’roll og rockabilly.

Stefans musikalske karriere spenner over 25 år og han har spilt med mange forskjellige band og på alle mulige scener. Et av de villeste stedene han husker er svenske Sala Motor Cirkus i 2013. Der spilte han med sitt eget band Billy and The Kids i opp til 12 timer i strekk inni en velodrom mens motorsykler kjørte rundt dem.

Billy and The Kids ble dannet av Stefan i år 2000 og har turnert konstant i Norge, Sverige og Finland siden 2004. Musikkstilen er hardtslående, høyoktan rockabilly og 50-talls rock’n’roll med en moderne vri. Låtmaterialet består av både egenkomponerte låter og coverlåter. To turnéer på sørvestkysten av USA har det også blitt i 2017 og 2018, med konserter i Sør-California, Nevada og Arizona. En ny USA-turné for 2019 er under planlegging.

I 2016 fikk Stefan en sponsoravtale med Gretsch Guitars i USA. Dette er en stor ære for musikere innen rock’n’roll og rockabilly sjangrene, og forbeholdt gitarister med ekte lidenskap for musikken.

Stefans musikalske inspirasjon henter han fra tidlig Elvis, Gene Vincent, Eddie Cochran, Carl Perkins, Ral Donner, Joe Clay, Paul Ansell, Roy Hamilton, Darrel Higham, og Ian “Lemmy” Kilmister.

Stefan ser hele tiden frem til å reise ut på veien sammen med Billy and The Kids og spille for nytt publikum. Så følg med på turnéplanen deres for å se dem når de er i nærheten!

 

© 2018 VIP-Booking & Management AS / Kultur og Uteliv

  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon